BankNews.ro - The Business Republic

Locuitorii dintr-o comuna maramureseana sunt datori la banca fara sa stie
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-10-2009

42 de familii din comuna maramureseana Lapus au aflat ca vor fi executate silit din cauza ca ar fi girantii unor credite neplatite catre fosta cooperativa de credit din localitate. Oamenii spun insa ca semnaturile lor au fost falsificate si il acuza pe primar ca ar fi intocmit documente bancare fara stirea lor.

La un an dupa ce cooperativa de credit din Lapus a dat faliment, 42 de familii au descoperit cu groaza ca sunt si datoare cate 20.000 de lei. Oamenii au primit acasa instiintari de executare silita, in calitate de garanti ai unor credite neachitate.

Cooperativa l-a avut ca director chiar pe primar care, culmea, era si preotul din localitate. Oamenii cred ca actele folosite atunci cand si-au depus economiile in banca au fost folosite pentru girarea unor imprumuturi, fara stirea lor.

Mai multi dintre datornici au mers la primarie, sa vorbeasca direct cu primarul, insa acesta s-a facut nevazut si nu a mai raspuns nici la telefon. Edilul este cercetat penal pentru inselaciune dupa ce, anul trecut, sute de familii si-au pierdut economiile odata cu falimentul bancii pe care o conducea. Din aceasta cauza, i-a fost retrasa si parohia.

Realitatea.net

http://www.banknews.ro/stire/33030_locuitorii_dintr-o_comuna_maramureseana_sunt_datori_la_banca_fara_sa_stie.html