BankNews.ro - The Business Republic

Yahoo si-a triplat profitul net in al treilea trimestru, la 188 milioane dolari
International | Data Publicarii: 21-10-2009

Yahoo! Inc, ce detine cel de-al doilea motor de cautare pe internet din Statele Unite, a anuntat ca profitul net s-a triplat in al treilea trimestru, in contextul in care unele companii si-au majorat cheltuielile de publicitate, relateaza Bloomberg.

Profitul net a avansat la 187,8 milioane dolari, sau 13 centi/actiune, de la 54,3 milioane dolari, sau 4 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Fara anumite costuri, profitul net a fost de 15 centi/actiune, depasind estimarea medie a nalistilor, de 13 centi/actiune. Vanzarile, excluzand comisioanele catre site-urile partenere, au fost de 1,13 miliarde dolari. Analistii mizau pe o valoare a vanzarilor de 1,12 miliarde dolari.

Cheltuielile pentru publicitatea online, principala sursa de venit a Yahoo, se stabilizeaza in contextul atenuarii recesiunii. Yahoo a mai beneficiat de o scadere a costurilor, dupa ce directorul executiv Carol Bartz a decis sa realizeze o serie de disponibilizari si sa inchida unele site-uri.

Companiile mari se bazeaza mai mult pe site-urile Yahoo pentru promovare, a spus directorul financiar, Timothy Morse.

"Cheltuielile pentru advertising par sa se redreseze. Acest fapt sustine teoria potrivit careia economia si dinamicile din aceste piete s-au stabilizat", a declarat el, in cadrul unui interviu.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33489_yahoo_si-a_triplat_profitul_net_in_al_treilea_trimestru,_la_188_milioane_dolari.html