BankNews.ro - The Business Republic

Traficul de pe Baneasa ar putea fi mutat pe Otopeni incepand din 2012
Turism | Data Publicarii: 28-10-2009

Directorul directiei generale a aviatiei civile din MTI, Catalin Radu, a declarat in cadrul forumului "Airport 2009" ca traficul de pe Baneasa ar putea trece pe Otopeni incepand din 2012, iar taxele aeroportuare de pe Baneasa ar putea creste, in timp ce pe Otopeni se vor reduce, din 2010.

"In tarile europene, taxele aeroportuare din oras sunt de doua pana la patru ori mai mari decat in aeroporturile extraurbane. Traficul aeronavelor ar putea trece incepand din 2012 de pe Aeroportul Baneasa pe Otopeni, dar aceste relocari ale operatorilor aerieni vor putea avea loc si pana in 2012" a declarat Catalin Radu.

Potrivit reprezentantului MTI, s-ar putea ca pe Aeroportul International Henri Conda sa scada taxele deoarece la aeroporturile cu miscari de aeronave de peste 50.000, taxele aeroportuare sunt mai mici. De asemenea, Catalin Radu a precizat ca Aeroportul Aurel Vlaicu(Baneasa) va ramane un aeroport pentru aviatia generala, SRI, SMURD si Politie, iar celelalte zboruri vor fi transferate pe Otopeni. Catalin Radu a mai spus ca exista capacitate pe Aeroportul Otopeni ca zborurile sa fie transferate de pe Baneasa.

"Din acest an, pe Baneasa nu mai acordam discounturile de 5 pana la 30% catre operatorii aerieni pentru a-i atrage sa zboare de pe Baneasa. O parte din banii pentru investitii vor fi recuperati in urma neacordarii aceste reduceri" a explicat directorul general al aeroportului Baneasa George Mihalcea.

Totodata, directorul directiei generale al aviatiei civile din MTI, Catalin Radu a adaugat ca s-ar putea ca pe Otopeni sa scada tariful de aterizare ca sa se incurajeze migrarea operatorilor aerieni de la Baneasa spre Otopeni.

"Din punct de vedere strategic ideea este sa nu se mai finanteze lucrarile pe Baneasa, astfel anumite taxe pot fi marite pe Baneasa pentru a suporta sumele investitiilor ce vor fi facute" a mai precizat Catalin Radu.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33716_traficul_de_pe_baneasa_ar_putea_fi_mutat_pe_otopeni_incepand_din_2012.html