BankNews.ro - The Business Republic

Domeniile .ro, pe harta celor mai riscante pentru download
IT&C | Data Publicarii: 03-12-2009

Ultimul raport al McAfee, unul dintre cei mai mari producatori de programe antivirus si software destinate securitatii computerelor, pune domeniul .ro pe harta celor mai periculoase domenii pentru download.

21% dintre site-urile cu terminatia .ro sunt considerate extrem de riscante, iar analistii McAfee recomanda utilizatorilor de Interent sa downloadeze cu circumspectie documente. Domeniile .info ocupa a doua pozitie, 17,2% putandu-se dovedi riscante pentru calculatoarele internautilor.

In total au fost testate circa 688.000 de site-uri care ofera download pe plan mondial, iar 4,5% au fost descoperite cu probleme, fata de 4,7% in studiul de anul trecut.

Per ansamblu, cele mai riscante domenii web la toate categoriile sunt cele inregistrate in Camerun (.cm), unde 37% din numarul total al site-urilor contin elemente cu potential daunator, China, cu 23,4%, Samoa, cu 17,8% si Rusia cu 5,2%.

Site-urile care pot fi accesate fara prea mari riscuri sunt cele din Japonia, unde doar 0,1% contin riscuri informatice, Irlanda, Croatia, Luxemburg si Vanuatu, cu procente asemanatoare.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/34834_domeniile_ro,_pe_harta_celor_mai_riscante_pentru_download.html