BankNews.ro - The Business Republic

Japan Airlines a ales sa se alature aliantei SkyTeam, printr-un parteneriat cu Delta Air
Turism | Data Publicarii: 04-01-2010

Japan Airlines (JAL), cea mai mare companie aeriana japoneza, a decis sa se asocieze cu Delta si sa se alature aliantei SkyTeam, in detrimentul grupului American Airlines si aliantei Oneworld, a anuntat cotidianul japonez Yomiuri, citat de AFP.

"JAL si organismul public ce se ocupa cu procesul de restructurare au ales ca partener financiar si operatioal grupul Delta Air Lines", a anuntat cel mai mare cotidian japonez.

Aceasta noua informatie se adauga numeroaselor zvonuri vehiculate in ultimele zile de presa nipona.

Directorul executiv al grupului, Haruka Nishimats, si-a indicat recent preferinta pentru oferta de parteneriat inaintata de Delta Air Lines si o schimbare a aliantei, in favoarea SkyTeam.

Acesta estima ca aceasta optiune ofera mai multe avantaje pentru dezvoltarea activitatilor din Asia, potrivit cotidianului Asahi Shimbun.

Delta Air Lines, membra a grupului SkyTeam, din care face parte si Air France-KLM, a promis o investitie directa de circa 500 milioane dolari in cadrul JAL, precum si alte forme de sustinere, estimate la circa 502 milioane dolari, in cazul unui parteneriat.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/35542_japan_airlines_a_ales_sa_se_alature_aliantei_skyteam,_printr-un_parteneriat_cu_delta_air.html