BankNews.ro - The Business Republic

Doar 10% dintre evazionistii britanici, convinsi de autoritati sa intre in legalitate
International | Data Publicarii: 08-01-2010

Oportunitatea oferita britancilor care au conturi bancare deschise in tari cu fiscalitate redusa de HM Revenue & Custom (HMRC), institutia britanica insarcinata cu colectarea taxelor, nu a atras decat 10.000 de rezidenti englezi, conform Banking Times.

Amnistia, care oferea evazionistilor posibilitatea sa plateasca o penalitate de doar 10% la sumele datorate, s-a incheiat la inceputul acestei saptamani. Prin acest program se spera recuperarea a peste 500 de milioane de lire sterline.

Calculele facute de HMRC includ conturile netaxate in ultimii 20 de ani la care se adauga o penalitate de 10%. Cei care nu au profitat de usa deschisa de fiscul britanic risca sa plateasca amenzi de pana la 200% din valoarea normala a taxei.

Alistair Darling, ministrul englez de finante, spune ca sunt peste 100.000 evazionisti care evita taxele britanice prin constituirea de conturi bancare in tari considerate paradisuri fiscale.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/35679_doar_10p_dintre_evazionistii_britanici,_convinsi_de_autoritati_sa_intre_in_legalitate.html