BankNews.ro - The Business Republic

Ialomitianu a fost impiedicat sa iasa din minister, dupa ce a anuntat ca nu acorda stimulente
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-10-2010

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a fost impiedicat miercuri seara de protestatari sa iasa din minister la finalul negocierilor, fiind nevoit sa revina in cabinetul sau.

Ministrul a incercat sa se indrepte spre scari, dar a fost imbrancit de angajatii care protestau si care i-au cerut demisia.

"Atat timp cat le doresc binele si asigur un sistem de salarizare echitabil, nu am de ce sa-mi dau demisia, pentru ca in Finante sistemul de salarizare a fost incorect", a declarat Ialomitianu.

" Actualul sistem de stimulente nu este un sistem care respecta legea. Atat timp cat indicatorii nu sunt depasiti, incasarile nu sunt la nivelul  planificat, Romania are 32% venituri bugetare, Bulgaria are 40%", a mai spus Ialomitianu.

Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor Publice au incetat miercuri lucrul, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele, a caror valoare poate ajunge la nivelul unui salariu brut, de doua luni, spunand ca nu mai pot avea un trai decent, in conditiile in care salariile le-au fost reduse. 

 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/42455_ialomitianu_a_fost_impiedicat_sa_iasa_din_minister,_dupa_ce_a_anuntat_ca_nu_acorda_stimulente.html