BankNews.ro - The Business Republic

Comisia de buget-finante din Camera a adoptat OUG 58 privind majorarea TVA la 24%
Finante-Banci | Data Publicarii: 20-12-2010

Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor a adoptat duminica un raport de admitere asupra OUG 58/2010 privind majoararea TVA la 24%, fara amendamente, urmand ca proiectul de lege sa intre in atentia plenului.

Presedintele Comisiei de buget-finante din Camera, Viorel Stefan, a anuntat ca adoptarea OUG 58 priveste o conditionalitate a FMI de a fi adoptata majorarea TVA la 24% pana la sfarsitul acestui an in Parlament. In acelasi timp, a fost adoptata in comisia de buget-finante OUG 54 referitoare la masuri de combatere a evaziunii fiscale.

NewsIn a semnalat duminica faptul ca Ministerul Finantelor Publice ar fi primit o "semnalare" referitoare la faptul ca OUG 58 referitoare la majorarea TVA trebuie adoptata de catre Parlament pana la finele acestui an, ca si conditionalitate a acordului incheiat de Romania.

"Intre conditionalitatile cu FMI, pe langa Legea salarizarii si bugetul de stat se mai numara si Ordonanta pentru majorarea TVA la 24%, care ar trebui adoptata prin lege, de Parlament, pana in luna ianuarie, cand are loc board-ul Fondului. MFP ne-a semnalat acest lucru si speram sa trecem ordonanta prin plen in timp util", au declarat pentru NewsIn surse parlamentare, mentionand ca expertii FMI le-ar fi amintit acest lucru celor din MFP.

Subiectul nu a fost inca abordat in Coalitie.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a adoptat, la sfarsitul lunii august, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 privind Codul fiscal si alte masuri financiar fiscale, in varianta transmisa Parlamentului de Guvern.

Principala modificare a proiectului o reprezinta majorarea TVA de la 19% la 24%, dar OUG include o serie de alte modificari privind impozitarea unor serii de venituri precum dividendele ori castigurile din jocurile de noroc.

Ajunsa la Camera Deputatilor, care este decizionala, OUG a primit drept termen de depunere a amendamentelor 8 septembrie 2010, iar termenul de depunere a raportului a fost stabilit pentru 14 septembrie 2010.

Pana la sfarsitul lunii octombrie, actul normativ a fost avizat favorabil de Comisia juridica, cea pentru invatamant si cea pentru industrii, in timp ce Comisia de politica economica si cea de munca au transmis avize negative.  

 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/43966_comisia_de_buget-finante_din_camera_a_adoptat_oug_58_privind_majorarea_tva_la_24p.html