BankNews.ro - The Business Republic

Cum sa faci rost de 10.000 de euro. Ce afaceri poti incepe cu ei
Afaceri | Data Publicarii: 17-01-2011



Oamenii de afaceri romani, cu o varsta mai mica de 35 de ani, primesc o mana de ajutor de la stat. Ordonanta pentru sprijinirea tinerilor intrepinzatori va fi aprobata de Guvern in luna februarie

Tinerii care doresc sa infiinteze prima lor societate comerciala vor beneficia de un ajutor nerambursabil de maximum 10.000 de euro, reprezentand cel mult 30% din valoarea totala a proiectului de investitii. De luna viitoare, cand acest act normativ va fi aprobat de Guvern, intreprinzatorii care nu au depasit varsta de 35 de ani si care isi fac debutul in afaceri, vor fi scutiti si de plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare a unei microintreprinderi, efectuate la oficiile registrului comertului.

"Suma este acceptabila. Mai ales ca ea nu este destinata marilor afaceri, ci micilor intreprinzatori. Cu acesti bani se pot face investitii in special in domeniul serviciilor si in co-mert", spune pentru gandul Ovidiu Nico-lescu, presedintele Consiliului Natio-nal al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania(CNIPMMR). El da si cateva exemple punctuale. Serviciile infor-matice sau cele cu privire la energiile neconventionale, consultanta si trainingul pe diferite domenii sunt domenii potrivite si cu un bun potential pentru un intreprinzator tanar, precizeaza reprezentantul CNIPMMR.

 

integral in: Gandul

http://www.banknews.ro/stire/44472_cum_sa_faci_rost_de_10000_de_euro_ce_afaceri_poti_incepe_cu_ei.html