BankNews.ro - The Business Republic

Cum a ajuns Romania paradisul angajatorilor in criza
HR/Cariere | Data Publicarii: 02-02-2011



Angajatii romani au fost cu aproape 20% mai rentabili in 2010, fata de 2008. Mai mult, romanii au fost in 2010 printre cei mai profitabili angajati din Europa, devansandu-i pe vest-europeni. Ce se ascunde in spatele rentabilitatii in crestere a romanilor? Concedieri masive, salarii mici, absenteism ridicat.

Rentabilitatea romanilor se traduce printr-o rata a concedierilor aflata pe un trend ascendent abrupt, prin costuri reduse cu forta de munca si printr-o rata a absenteismului in crestere, potrivit celui mai recent raport al PwC Saratoga.

Studiul PwC Saratoga Romania 2010 prezinta date comprehensive despre indicatorii de performanta ai capitalului uman in context financiar, pentru mai multe sectoare economice. Raportul se bazeaza pe datele colectate de la 58 de companii participante din patru ramuri economice (telecomunicatii si tehnologie, produse industriale, industria bunurilor de larg consum si servicii financiare).

Rentabilitatea capitalului uman a crescut cu 19% in Romania in ultimii doi ani, potrivit studiului PwC Saratoga Romania 2010. Acest indicator analizeaza rentabilitatea capitalului uman, masurata ca profitul brut generat de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara (fie ea euro, dolar american sau leu) platita de angajator sub forma de remunerare.

 

continuarea in: money.ro

http://www.banknews.ro/stire/44865_cum_a_ajuns_romania_paradisul_angajatorilor_in_criza.html