BankNews.ro - The Business Republic

BCR are mai putine carduri de credit, dar sumele rulate sunt mai mari
Finante-Banci | Data Publicarii: 03-02-2011



BCR, cea mai mare banca locala dupa activele detinute, a pierdut usor teren pe piata cardurilor de credit, in conditiile in care portofoliul sau a coborat la 170.000 de unitati, de la un varf de peste 190.000 unitati inregistrat in 2008.

"Numarul de carduri a scazut, dar volumele au urcat. Toate bancile se uita acum la calitatea portofoliilor", a spus Igor Zganjer, seful directiei carduri din BCR, la o intalnire cu jurnalistii. El spune ca preocuparea tuturor jucatorilor este acum imbunatatirea calitatii portofoliului - adica sa isi convinga clientii sa utilizeze mai frecvent cardul la plata - dupa ce in anii trecuti accentul fusese pe distribuirea cat mai multor carduri.

"2011 va fi anul in care motoarele vor fi turate pe cresterea cheltuielilor. Abia in 2012 se va deschide piata cardurilor, dar si asta depinde de evolutia economiei", apreciaza Zganjer. La sfarsitul lunii septembrie 2010 erau pe piata 2,19 milioane de carduri de credit valide, in scadere cu 2% fata de inceputul anului, potrivit datelor BNR. Varful fusese inregistrat in martie 2009, cand erau active 2,75 milioane de carduri. BCR a creat o campanie in cadrul careia permite clientilor care utilizeaza reteaua de acceptare - ATM si POS - sa descarce gratuit muzica, utilizand un cod inscris pe chitanta primita la finalul tranzactiei. Promotia se desfasoara intre 1 februarie si 31 mai, banca avand un parteneriat incheiat cu Universal Music.

 

integral in: zf.ro

http://www.banknews.ro/stire/44909_bcr_are_mai_putine_carduri_de_credit,_dar_sumele_rulate_sunt_mai_mari.html