BankNews.ro - The Business Republic

O noua solutie pentru zona euro. Un frate mai mic pentru euro
International | Data Publicarii: 07-02-2011



Criza datoriilor suverane nu se mai afla pe prima pagina a ziarelor dupa ce toata lumea si-a indreptat toata atentia spre revoltele din tarile musulmane, dar asta nu inseamna ca problemele au fost rezolvate.

In actualele conditii de instabilitate economica si politica din unele tari membre ale zonei euro, nu putem sa nu ne intrebam ce se va intampla in urmatorii ani. Deocamdata sunt destule persoane puternice care se lupta sa pastreze intacta uniunea monetara, dar zona euro va trebui in cele din urma sa gaseasca o solutie pentru a-si lasa membrii sa o paraseasca in liniste.

O metoda care incepe sa castige sustinatori este introducerea unei noi monede europene prin care sa se asigure ca tranzitia la moneda nationala se face in siguranta. Adica un al doilea euro, potrivit CNN.

O astfel de masura ar fi controversata si ar consuma multa energie pentru a fi pusa in aplicare, dar ar fi cea mai buna solutie pentru a evita socul sectorului bancar european, slabit si impovarat de datoriile suverane.

 

integral in: ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/44960_o_noua_solutie_pentru_zona_euro_un_frate_mai_mic_pentru_euro_.html