BankNews.ro - The Business Republic

Harta oraselor in care pretul apartamentelor s-a prabusit. Vezi cat mai costa locuinta ta
Imobiliare | Data Publicarii: 11-02-2011



Noi sau vechi, locuintele din Romania valoreaza tot mai putin de la o luna la alta. Preturile apartamentelor vor scadea si in prima jumatate a lui 2011, spun specialistii.

Pitestiul este orasul in care s-au inregistrat cele mai mari scaderi ale preturilor apartamentelor vechi din Romania. O locuinta din acest oras s-a ieftinit cu 12,3% in cel de-al doilea semestru al lui 2010 fata de primele sase luni ale anului, potrivit datelor unui studiu al companiei de evaluare Darian. Astfel, cumparatorul unui apartament de doua camere de 50 de metri patrati ar trebui sa plateasca 41.650 de euro pentru o astfel de locuinta.

Pe locul secund in topul deprecierii valorii proprietatilor rezidentiale vechi este Capitala. Imobilele din Bucuresti raman insa cele mai scumpe din tara ca pret unitar, in pofida faptului ca, in numai sase luni, au pierdut in medie 11,1% din valoarea de piata. In aceste conditii, acelasi apartament de doua camere, situat in cel mai mare oras al tarii, costa aproximativ 55.450 de euro.
publicitate

Un declin semnificativ al preturilor in ultima jumatate a lui 2010, de 10,1%, s-a consemnat si in Galati. Apartamentele de doua camere, situate in imobile vechi, era evaluat la finele lui 2010 la 35.600 de euro. Ieftinirii importante, de peste 9%, s-au inregistrat si in alte orase mari ale tari, precum Bacau sau Satu Mare (vezi harta). Un caz aparte, la nivel national, il reprezinta piata imobilara din Resita. In conditiile in care locuintele nu s-au scumpit in nicio localitate din Romania, apartamentele vechi din aceasta localitate au reusit performanta de a conserva valoarea de piata de la inceputul anului trecut. Doua camere in orasul banatean au costat de-a lungul lui 2010 aproximativ 26.000 de euro.

 

citeste integral: Gandul

http://www.banknews.ro/stire/45109_harta_oraselor_in_care_pretul_apartamentelor_s-a_prabusit_vezi_cat_mai_costa_locuinta_ta.html