BankNews.ro - The Business Republic

Iulian Iancu: Exista o oferta pentru procesarea titeiului la Arpechim
Afaceri | Data Publicarii: 01-04-2011



Presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, deputatul PSD Iulian Iancu, a afirmat joi, la Pitesti, ca exista o oferta pentru procesarea titeiului la Arpechim, aceasta putand fi o solutie pentru evitarea inchiderii rafinariei.


"Cea mai credibila solutie este un contract de procesare a titeiului pe aceasta platforma, astfel revitalizand si rafinarea si partea de petrochimie si nefiind obligat un agent roman sa faca acest efort. Deocamdata, ramane confidential cine ar putea fi contractantul, pentru a nu expune interesele celor care au facut deja oferte pentru procesare. Dar exista o oferta acum pentru procesarea titeiului", a declarat Iancu la finalul intalnirii de la Pitesti a reprezentantilor Petrom cu parlamentari si oficialitati din judetele Arges si Valcea.

"Urmatorul pas este o analiza foarte atenta a acestor concluzii impreuna cu ministrul economiei, dupa care analiza se muta la nivelul premierului, pentru ca Guvernul sa aiba toate argumentele si solutiile pentru a revitaliza si relansa acest lant economic atat de important", a adaugat parlamentarul.

Iulian Iancu a mentionat faptul ca in urmatoarele sase luni "nu se poate intreprinde nicio actiune concreta de dezafectare a unei instalatii pe platforma", timp in care statul roman, in calitate de actionar minoritar, va contesta in instanta decizia de inchidere a rafinariei Arpechim.

Oficialitatile din judetele Arges si Valcea au analizat joi, la Pitesti, impreuna cu reprezentantii Petrom, solutiile de salvare a rafinariei Arpechim, care ar urma sa fie inchisa definitiv, conform unei decizii anuntate de companie. La discutii au participat reprezentanti ai Ministerelor Muncii si Economiei, parlamentari de Arges si Valcea, reprezentanti ai administratiilor locale din cele doua judete, precum si ai companiei Oltchim din Ramnicu Valcea, care detine activitatea de petrochimie de pe platforma Arpechim.

Consiliul de Supraveghere al Petrom a decis pe 24 martie inchiderea permanenta a rafinariei Arpechim de la Pitesti. Aproape 700 de salariati ar urma sa fie disponibilizati ca urmare a acestei decizii.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/46483_iulian_iancu_exista_o_oferta_pentru_procesarea_titeiului_la_arpechim.html