BankNews.ro - The Business Republic

Cum se anunta falimentul unei banci
Finante-Banci | Data Publicarii: 04-04-2011




"Daca banca ta se afla pe lista celor 459 de banci aflate in pericol pe care noi le-am identificat, atunci informatiile pe care ti le dam noi iti ofera oportunitatea de a-ti muta banii in alta parte".

Asa suna un articol publicat pe un site din America scris de Sara Glakas, care spune ca este un analist care poate estima falimentele bancare a sute de banci americane.

Sara Glakas spune ca in perioada imediat urmatoare 459 de banci sunt in pericolul de a da faliment, iar clientii sunt sfatuiti sa-Si retraga depozitele de la aceste institutii financiare.

Mai mult decat sa ofere aceasta informatie, site-ul are o aplicatie care se vrea a-l ajuta pe client sa verifice daca banca lui este in pericol de faliment.


Cazul este cat se poate de grav, intrucat odata luate in serios informatiile de pe acest site, se poate crea un bank run masiv (retragere de bani brusca), iar bancile respective pot da faliment, chiar daca nu aveau nicio problema.

Este de remarcat faptul ca site-ul are toate Sansele sa ajunga la cat mai multi clienti americani, intrucat Google il promoveaza foarte bine prin intermediul anunturilor de tip AdSense, linkuri directe catre site ajungand sa fie postate pe site-uri destul de cunoscute in America. 

 

sursa: capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/46541_cum_se_anunta_falimentul_unei_banci.html