BankNews.ro - The Business Republic

Boc: Portofoliul de la Ministerul Muncii apartine PDL si va ramane al PDL
Politica | Data Publicarii: 21-04-2011



Premierul Emil Boc a afirmat miercuri seara, la Constanta, ca portofoliul Ministerului Muncii ramane la PDL, explicand ca, din punct de vedere al textului constitutional, orice alta modificare a intelegerii initiale ar implica si obtinerea unui nou vot in Parlament.

"Portofoliul de la Ministerul Muncii apartine PDL si va ramane al PDL", a precizat Boc. El a adaugat ca, "din nefericire", textul constitutional nu permite o remaniere care sa schimbe compozitia politica a Guvernului, fara un vot in Parlament.

Cu cateva ore inainte, premierul Emil Boc a declarat, tot la Constanta, intrebat despre posibilitatea desemnarii unui reprezentant al UNPR la Ministerul Muncii, ca portofoliile au fost repartizate in cadrul coalitiei, orice modificare presupunand un vot al Parlamentului, demers pe care nu il are in vedere.

Boc a fost intrebat daca viitorul ministru al Muncii ar putea fi un reprezentant al UNPR, in contextul discutiilor ca Marian Sarbu sa fie nominalizat in locul lui Ioan Botis. "Portofoliile au fost repartizate in coalitie intr-o anumita formula si structura si orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, lucru pe care in acest moment nu-l avem in vedere", a replicat premierul. 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/47235_boc_portofoliul_de_la_ministerul_muncii_apartine_pdl_si_va_ramane_al_pdl.html