BankNews.ro - The Business Republic

Federatia Romana de Fotbal a solicitat Consiliului Concurentei modificarea angajamentelor asumate referitoare la transmisiile TV
Media | Data Publicarii: 18-06-2012

Consiliul Concurentei a redeschis procedura de investigatie privind drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal organizate de Federatia Romana de Fotbal (FRF), ca urmare a solicitarii acesteia de modificare a angajamentelor asumate prin Decizia 13/2011.

FRF a solicitat in principal modificarea pachetelor 5 si 6, in sensul in care va exista un singur pachet general 5 - drepturi tv (drepturi de televiziune), impartit la randul sau in 6 pachete. Solicitarea este adresata autoritatii de concurenta avand in vedere "conditiile oferite de piata actuala si actualele conditii de marketing”. 

Principiul care va sta la baza achizitionarii drepturilor de televiziune este urmatorul: doar 3 din cele 5 pachete care contin drepturile de transmisie in direct a meciurilor din cadrul Cupei Romaniei, incepand cu faza 16-lor si Super Cupa, pot fi achizitionate de catre un singur difuzor.

Continutul esential al angajamentelor propuse de FRF este publicat pe pagina de internet a Consiliului Concurentei, la adresa  www.consiliulconcurentei.ro.

Autoritatea romana de concurenta a efectuat o evaluare preliminara a noilor angajamente formulate de FRF in vederea remedierii problemelor care ar putea constitui incalcari ale legislatiei nationale si comunitare in domeniul concurentei. De asemenea, Consiliul Concurentei va efectua un test de piata. 

Autoritatea romana de concurenta invita persoanele fizice sau juridice interesate de modalitatea in care sunt vandute drepturile comerciale asupra competitiilor fotbalistice sa transmita observatii si propuneri cu privire la noile angajamente formulate de FRF si masura in care acestea raspund conditiilor de piata. Acestea pot fi transmise pana la data de 28.06.2012, prin fax (021-405.45.12), prin e-mail (servicii@consiliulconcurentei.ro) sau prin posta (Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 33).

Dupa analiza punctelor de vedere formulate de catre terti, Consiliul Concurentei poate sa solicite FRF modificarea propunerilor si poate sa decida acceptarea sau respingerea acestor angajamente, in situatia in care modificarile nu sunt operate in termenul specificat de autoritatea romana de concurenta. In acest ultim caz, se considera ca intreprinderea a renuntat la posibilitatea modificarii angajamentelor. 

http://www.banknews.ro/stire/59703_federatia_romana_de_fotbal_a_solicitat_consiliului_concurentei_modificarea_angajamentelor_asumate_referitoare_la_transmisiile_tv.html