BankNews.ro - The Business Republic

Propunere-soc a sefului Eurogrup: salariu minim pentru toate statele din zona euro
HR/Cariere | Data Publicarii: 11-01-2013

Statele din zona euro ar trebui sa adopte un nivel comun pentru salariul minim, intrucat ar atrage sprijinul angajatilor din uniunea monetara in contextul masurilor de austeritate adoptate pentru depasirea crizei, a declarat Jean-Claude Juncker, sef al Eurogrup si premier al Luxemburgului.

"Avem nevoie de o baza a drepturilor sociale pentru angajati, drepturi sociale minime, inclusiv o componenta esentiala - un salariu minim obligatoriu in statele zonei euro. Altfel vom pierde sustinerea clasei muncitoare", a declarat astazi Juncker, la o sedinta a unei comisii a Parlamentului European, potrivit Bloomberg.   Zona euro a depasit, probabil, cea mai dificila perioada a crizei datoriilor, declansata in Grecia in urma cu trei ani, a spus Juncker, care se pregateste sa se retraga din postul de sef al Eurogrup. Juncker conduce aceasta structura din 2005.   "Cred ca partea mai rea probabil a trecut, dar ceea ce avem inca de facut este dificil", a afirmat Juncker.

Integral in Adevarul

http://www.banknews.ro/stire/64910_propunere-soc_a_sefului_eurogrup_salariu_minim_pentru_toate_statele_din_zona_euro.html