BankNews.ro - The Business Republic

Peste 80 de tone de macrou congelat infestat cu paraziti au fost retrase de la comercializare pe piata romaneasca
Diverse | Data Publicarii: 07-03-2013

Peste 80 de tone de macrou congelat provenit din Insulele Feroe au fost retrase de la comercializare pe piata romaneasca din cauza infestarii cu paraziti, a anuntat, miercuri, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/.

"In data de 27 februarie 2013 prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje a fost primita o notificare din partea DSVSA Maramures privind infestarea cu paraziti a produsului macrou intreg congelat, cu origine Insule Feroe, via Olanda. In urma recoltarii de probe de catre inspectorii DSVSA Maramures si a efectuarii examenului parazitologic s-au depistat larvele nematodului Anisakis pe viscerele abdominale", se arata intr-un comunicat al ANSVSA, remis miercuri AGERPRES. 

Operatorul alimentar a initiat procedura de retragere a produsului neconform, pana in acest moment o cantitate de 80.432 de kg de macrou congelat fiind retrasa de la comercializare, iar actiunea se afla inca in derulare. 

Reprezentantii ANSVSA precizeaza ca pestele eviscerat nu prezinta pericol pentru sanatatea publica. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/66324_peste_80_de_tone_de_macrou_congelat_infestat_cu_paraziti_au_fost_retrase_de_la_comercializare_pe_piata_romaneasca.html