BankNews.ro - The Business Republic

Guvernul va trimite FMI o scrisoare prin care solicita prelungirea cu trei luni a Aranjamentului stand-by de tip preventiv
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-03-2013

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de scrisoare prin care se solicita Fondului Monetar International prelungirea cu trei luni a Aranjamentului stand-by de tip preventiv si demararea discutiilor in vederea posibilitatii incheierii unui nou Aranjament.

Scrisoarea va fi semnata de viceprim-ministrul Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice, alaturi de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, precizeaza Biroul de presa al Executivului. 

In acest sens, Guvernul a aprobat memorandumul cu tema "Aprobarea prelungirii cu 3 luni a Aranjamentului stand-by de tip preventiv in valoare totala de 3,09 miliarde DST (3,5 miliarde euro, 300% din cota Romaniei), ratificat prin Legea nr. 285/2011, incheiat cu Fondul Monetar International pe o perioada de 24 de luni, respectiv 31 martie 2011 - 30 martie 2013". 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/66331_guvernul_va_trimite_fmi_o_scrisoare_prin_care_solicita_prelungirea_cu_trei_luni_a_aranjamentului_stand-by_de_tip_preventiv.html