BankNews.ro - The Business Republic

Consumul real al masinilor, mult mai mare decat cel anuntat de producatori
Auto | Data Publicarii: 15-03-2013

Consumul de carburant obtinut de catre posesorii de autoturisme in conditii reale de trafic este, in medie, cu aproape un sfert mai mare decat cel din testele oficiale ale constructorilor, iar aceasta diferenta a crescut in timp, principala cauza fiind trucurile folosite in cadrul testelor oficiale.

Raporturl publicat de organizatia Transport & Environment (T&E) si remis Ziare.com dezvaluie cauzele discrepantelor intre cifrele reale ale emisiilor de CO2 si rezultatele testelor efectuate de catre producatori.

Documentul include o comparatie a rezultatelor testelor facute de ei cu cele ale testelor similare, efectuate de catre un laborator independent, pe sase modele noi (standard) de autoturisme. 

Rezultatele testelor independente - in care s-au folosit modele standard, fara a se exploata flexibilitatile cuprinse in procedurile de testare - arata ca emisiile de CO2 si consumul de carburant sunt, in medie, cu 23% mai mari decat cele ale testelor oficiale ale producatorilor (teste realizate pe masini special pregatite). Aceste cifre au confirmat diferenta intre rezultatele testelor oficiale si media celor reale4 (conditii de trafic pe drumuri publice).

Conform raportului, exista aproximativ 20 metode prin care constructorii de autoturisme re-interpreteaza in mod "creativ" procedurile de testare, exploatand "portitele" si flexibilitatile permise de actualele reglementari, cu scopul de a-si supra-evalua performantele de consum si de emisii ale modelelor fabricate.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/66529_consumul_real_al_masinilor,_mult_mai_mare_decat_cel_anuntat_de_producatori.html