BankNews.ro - The Business Republic

Ciolos: Romania are nevoie de un nou proiect politic privind UE
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-03-2013

Romania are nevoie de un nou proiect politic national, pe termen mediu, privind Uniunea Europeana, a declarat, vineri, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, la reuniunea Eurosfat de la Palatul Parlamentului.

In opinia sa, noul proiect politic ar putea fi construit in jurul sesiunilor utilizarii fondurilor europene si aderarii la Spatiul Schengen, privite dincolo de stricta lor rezolvare, pentru ca 'de aceste doua probleme se leaga si chestiunea privind reforma administrativa si de eficientizare a administratiei, se leaga si chestiunea de functionare a justitiei, chestiunea privind coruptia si cea privind constructia economica, relansarea economica si crearea de locuri de munca'. 

Ciolos a afirmat ca alegerile europarlamentare din primavara anului 2014 ar putea fi o oportunitate pentru o dezbatere autentica despre problematica europeana si nu despre problemele nationale. 

Comisarul european a subliniat ca absorbtia fondurilor europene nu trebuie limitata la a gandi cum sa reduci suma din conturile europene si s-o treci in conturile Romaniei. 

'Nu e suficient sa facem absorbtie matematica, trebuie sa mergem dincolo si sa vedem ce am facut cu banii respectivi si cum am raspuns cu asta diferitelor probleme pe care le avem de rezolvat', a aratat Dacian Ciolos.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/66553_ciolos_romania_are_nevoie_de_un_nou_proiect_politic_privind_ue.html