BankNews.ro - The Business Republic

Camera de Comert Nationala a Romaniei va semna un Memorandum de cooperare cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucuresti
Afaceri | Data Publicarii: 21-03-2013

Presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov a avut o intalnire de lucru cu E.S. Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti, Doamna Jadranka Sturm-Kocjan - primul Ambasador sloven acreditat in Romania, insotita de Domnul Branko Grgic, Consilier Economic.

Intalnirea, desfasurata pe ample paliere economice si diplomatice, a avut drept scop discutarea modalitatilor concrete de cooperare intre cele doua organizatii, in scopul impulsionarii relatiilor comerciale dintre Romania si Slovenia.

E.S. Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti a trecut in revista prioritatile Ambasadei pentru perioada urmatoare, subliniind importanta componentei economice a mandatului sau. Doamna Ambasador si-a exprimat optimismul ca schimburile comerciale dintre Romania si Slovenia vor inregistra o evolutie pozitiva, prin actiuni comune de sprijin pentru comunitatea de afaceri, notand potentialul unor domenii precum: tehnologia informatiei si comunicatiilor, turism, managementul deseurilor, energie regenerabila, sanatate si agricultura, dar si pozitia strategica a Romaniei, oportunitatile deschise de tara noastra catre terte piete. 

 Presedintele Camerei de Comert Nationale a salutat interesul Ambasadei pentru dinamizarea cooperarii intre oamenii de afaceri romani si sloveni si a propus, in acest context, Ambasadei semnarea unui Memorandum de cooperare cu Sistemul Cameral romanesc prin Camera Nationala, pentru dezvoltarea unei suite de proiecte comune - evenimente de promovare comerciala bilaterala, Forumuri de Afaceri, atragere de investitii, la Bucuresti si la Ljubljana.

"Reprezentarea comunitatii de afaceri pe plan international, apararea intereselor oamenilor de afaceri in relatia cu Autoritatile si alte institutii, conectarea mediului de afaceri cu cel diplomatic, prin initiative precum Gala organizata in onoarea Corpului Diplomatic - eveniment de traditie al Camerei Nationale, ce marcheaza infiintarea primelor Camere de Comert, in anul 1864, prin Inaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sprijinit de emisarii diplomatici acreditati la Bucuresti la acea vreme, ajuns la cea de-a cincea editie, reprezinta prioritatile mandatului meu, pentru perioada 2012 - 2017”, a precizat E.S. Presedintele Camerei Nationale.

In incheiere, in contextul vointei ferme a celor doua parti de promovare si amplificare a cooperarii bilaterale, E.S. Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti a multumit Camerei Nationale pentru deschidere si cooperare si a adresat E.S. Presedintele Camerei Nationale invitatia de a lua parte la lucrarile Comisiei Mixte, ce se va desfasura in luna iunie la Ljubljana si la Forumul Strategic de la Bled, din perioada 1 - 3 septembrie a.c., notand rolul esential al Sistemului Cameral in promovarea acestor initiative la nivelul mediului e afaceri.  


http://www.banknews.ro/stire/66691_camera_de_comert_nationala_a_romaniei_va_semna_un_memorandum_de_cooperare_cu_ambasada_republicii_slovenia_la_bucuresti_.html