BankNews.ro - The Business Republic

Deloitte Consultanta: Program de formare pentru manageri in Japonia si Coreea de Sud, finantat de UE
HR/Cariere | Data Publicarii: 15-01-2014

Selectia candidatilor pentru noul ciclu din 2014 a Programului de formare a managerilor (ETP) este in continua desfasurare. Data limita pana la care se primesc inscrieri este 31 mai 2014. 

Programul de formare se va derula in perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015. Sunt disponibile 45 de locuri pentru ETP Japonia si 15 pentru ETP Coreea de Sud. 

ETP este un program de dezvoltare de afaceri si resurse umane, finantat de Uniunea Europeana. ETP ajuta managerii din Uniunea Europeana si companiile acestora sa isi dezvolte planul de afaceri, cunostintele legate de cultura, limba si practicile de afaceri japoneze/ coreene, pentru a reusi pe aceste piete.

"Initiativa 'Executive Training Programme (ETP)' este o excelenta oportunitate pentru companiile din Romania de a intelege practicile de afaceri din Japonia si Coreea de Sud.”, subliniaza Ioana Vadan, Consultant in cadrul Deloitte Consultanta si coordonatoare a acestei etape a proiectului. 

In acest scop, UE finanteaza integral cursul de formare, oferindu-i fiecarui participant o bursa in valoare de 26.400 de euro pe an, in cazul Japoniei, si de 24.000 de euro pe an, in cazul Coreei de Sud. Companiile implicate sunt, de asemenea, incurajate sa contribuie la cheltuielile de intretinere a personalului care participa la curs.

"Managerii au acces la un instrument care ii poate ajuta sa construiasca o retea de contacte de afaceri pe continentul asiatic, sa descopere noi oportunitati de crestere in urmatorii ani si sa mareasca volumul exporturilor catre tari din afara spatiului Uniunii Europene”, mentioneaza Ioana Vadan. "Un sondaj realizat in randul participantilor la program a aratat ca peste 65% dintre acestia au devenit manageri de top in cadrul companiilor lor. In acelasi timp, relatiile comerciale cu Japonia si Coreea de Sud s-au ameliorat substantial, cifra de afaceri a firmelor respective dublandu-se dupa 10 ani de la finalizarea programului. Concret, ETP ofera companiilor din UE posibilitatea de a se extinde in Asia si de a crea locuri de munca”.

In program se pot inscrie cetateni ai UE, angajati ai unor companii europene care doresc sa inceapa sau sa isi extinda activitatea in Japonia sau Coreea de Sud. Programul cuprinde 3 etape:

  • • formare initiala de 3 saptamani, la Londra - introducere in economia, cultura si societatea moderna japoneza sau coreeana;
  • • 30 de saptamani de formare intensiva la Tokio sau Seul - cursuri de limba, management si afaceri; 
  • • 12 saptamani de practica intr-o companie japoneza sau coreeana. 

Cursurile sunt oferite de trei universitati recunoscute pe plan mondial: 

  • • Scoala de studii orientale si africane, Universitatea din Londra;
  • • Universitatea Waseda (Tokio);
  • • Universitatea Yonsei (Seul). 

Managerii europeni isi pot depune candidatura accesand site-ul http://www.euetp.eu. Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program. Pentru mai multe informatii despre cum va poate ajuta Deloitte, va rugam sa trimiteti un email pe adresa ivadan@deloittece.com.

Data limita pana la care se primesc inscrieri este 31 mai 2014. Programul de formare se va derula in perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015. Sunt disponibile 45 de locuri pentru ETP Japonia si 15 pentru ETP Coreea de Despre Programul de formare pentru manageri (ETP): 

ETP este un program de dezvoltare a intreprinderilor si resurselor umane, finantat de Uniunea Europeana. Acesta le permite companiilor europene si managerilor acestora sa-si dezvolte planuri de afaceri, sa se familiarizeze cu limba, cultura si practicile comerciale ale intreprinderilor din Japonia si Coreea de Sud, astfel incat sa patrunda cu succes pe pietele din aceste tari. Modul in care se fac afacerile in Japonia si Coreea de Sud este foarte diferit de cel cu care suntem obisnuiti in Europa. Pentru a se bucura de succes, companiile si managerii din UE care intretin relatii comerciale cu aceste tari au nevoie de competente si cunostinte specializate. O prezenta cat mai mare a companiilor din UE pe pietele din Japonia si Coreea de Sud este un imperativ-cheie pentru Comisia Europeana.

Detalii suplimentare se gasesc la http://www.euetp.eu.

http://www.banknews.ro/stire/70523_deloitte_consultanta_program_de_formare_pentru_manageri_in_japonia_si_coreea_de_sud,_finantat_de_ue_.html