BankNews.ro - The Business Republic

Lenovo a raportat vanzari si profituri record in T4
IT&C | Data Publicarii: 13-02-2014

Grupul chinez Lenovo a raportat un profit record in trimestrul patru din 2013, datorita vanzarilor ridicate de laptopuri si telefoane mobile inteligente pe pietele emergente, transmite AP.

Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri, a inregistrat in perioada octombrie - decembrie 2013 un profit de 265 de milioane de dolari, sau 2,52 dolari pe actiune, in crestere cu 30% fata de perioada similara din 2012, in timp ce veniturile au depasit pentru prima data pragul de 10 miliarde de dolari, inregistrand un avans de 15%, la 10,8 miliarde de dolari.

Vanzarile de smartphone-uri si alte dispozitive mobile au crescut cu 73%, la 1,7 miliarde de dolari. Vanzarile de laptopuri au urcat cu 11%, la 5,4 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile de PC-uri au inregistrat un avans de 12%, 3,2 miliarde de dolari.

Luna trecuta, Lenovo a incheiat doua achizitii importante in valoare totala de 5,2 miliarde de dolari. Lenovo a preluat divizia de servere a IBM pentru 2,3 miliarde de dolari, iar ulterior a preluat producatorul american de telefoane mobile Motorola Mobility pentru 2,91 miliarde de dolari.

Pe langa recentele achizitii ale Lenovo, in ultimele zile au aparut in presa informatii potrivit carora Lenovo poarta discutii cu grupul japonez Sony pentru preluarea operatiunilor sale din domeniul laptopurilor marca Vaio.

In timp ce Lenovo a refuzat sa comenteze zvonurile, Sony a precizat ca informatiile aparute in presa sunt incorecte.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/70792_lenovo_a_raportat_vanzari_si_profituri_record_in_t4.html