BankNews.ro - The Business Republic

Europa are 11 milioane de locuinte goale si 4 milioane de oameni fara adapost
Imobiliare | Data Publicarii: 25-02-2014

Mai mult de 11 milioane de imobile sunt nelocuite in Europa, suficient cat sa gazduiasca toti oamenii fara adapost de pe continent de doua ori, potrivit datelor colectate de publicatia britanica The Guardian.

In Spania, mai mult de 3,4 milioane de locuinte sunt vacante, iar in Franta si Italia mai mult de 2 milioane de imobile sunt nelocuite. Numarul atinge 1,8 milioane in Germania si peste 700.000 in Marea Britanie.

Exista de asemenea un numar mare de locuinte ramase fara locatari in Irlanda, Grecia, Portugalia si alte cateva tari.

Mare parte dintre acestea sunt situate in statiuni de vacanta construite in timpul boomului imobiliar de dinaintea crizei financiare din 2007-2008 si nu au fost niciodata locuite.

Pe langa cele 11 milioane de locuinte goale - multe dintre acestea cumparate ca investitii de oameni care nu au avut niciodata intentia de a locui acolo - alte sute de mii de case in constructie au fost demolate in incercarea de a proteja preturile proprietatilor existente.

Organizatiile care militeaza pentru ocuparea imobilelor sustin ca numarul incredibil de mare de locuinte ramase goale, in timp ce milioane de oameni saraci au nevoie de un adapost, reprezinta o risipa.

"Este incredibil. Este o cifra uriasa", a afirmat David Ireland, director executiv al organizatiei de caritate Empty Houses, care sustine campania pentru acordarea locuintelor fara locatari celor care au nevoie de adapost. "Pentru oamenii de rand, acest lucru va veni ca un soc."

integral in ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/70932_europa_are_11_milioane_de_locuinte_goale_si_4_milioane_de_oameni_fara_adapost.html