BankNews.ro - The Business Republic

Incep inscrierile pentru a doua editie a academiei internationale de antreprenoriat pentru start-up-uri
Afaceri | Data Publicarii: 27-02-2014

Pana pe 20 mai 2014, orice start-up romanesc se poate inscrie pentru a participa la a doua editie a "hub:raum Warp - turbo accelerator”, academia de business gratuita a hub:raum pentru Europa Centrala si de Est, un proiect dezvoltat in cadrul Deutsche Telekom Grup la Cracovia.

"hub:raum Warp - turbo accelerator” va avea loc in Cracovia intre 7 si 14 iunie. Echipele selectate vor avea acces la workshop-uri si cursuri axate pe finantare pentru start-up-uri, dezvoltare de concept si modele de business, marketing si aspecte legislative, livrate de antreprenori si experti internationali. Costurile de transport si de cazare pentru echipele selectate vor fi suportate de catre organizatori.

La prima editie au aplicat peste 150 de start-up-uri din Europa Centrala si de Est, dintre care 3 echipe romanesti au fost selectate sa faca parte din programul de training, iar una dintre ele, Omnipaste, a fost invitata sa devina parte din hub:raum si a primit o investitie de 80.000 de euro pentru a-si dezvolta proiectul.

"Participarea la prima editie a hub:raum Warp a inseamnat pentru noi accelerarea de la un proiect part time sau hobby, la o afacere reala, full time. Perioada petrecuta acolo ne-a permis sa ne structuram ideile, pentru ca informatia o aveam, dar nu stiam ce pasi trebuie sa facem si in ce ordine. 

Durata programului este perfect stabilita astfel incat fiecare sa isi valideze ideile fara sa fie nevoit sa faca schimbari profesionale semnificative. Nivelul de mentorship este foarte inalt, dar este important sa mergi acolo cu niste cunostinte solide de business, altfel va fi dificil sa transformi ideea intr-un business”, a declarat Adrian Lupau, fondator CallerQ, una dintre echipele romanesti care au participat la prima editie a hub:raum Warp. 

Aplicatiile pot fi depuse pana pe 20 mai. Incubatorul de inovatie cauta echipe cu proiecte deja dezvoltate sau persoane cu idei inovatoare. Cei care doresc sa aplice trebuie sa completeze formularul pe www.hubraum.com/apply sau www.applytohubraum.com.

"Asa cum o arata si numele programului de training, scopul este de a sustine companii tinere prin mentorat, workshop-uri si finantare, oferindu-le astfel oportunitatea de a se dezvolta mai rapid si de a-si dezvolta ideile. 

Romtelecom si COSMOTE cred in inovatie si sprijina companiile de toate marimile, deoarece acest mix ofera premisele pentru o dezvoltare durabila a societatii de maine”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff si Busines Development Director, Romania.

Dupa participarea la "hub:raum Warp - turbo accelerator”, cele mai bune proiecte vor avea posibilitatea de a primi finantare pentru dezvoltarea acestora in cadrul programului hub:raum. Hub:raum pentru Europa Centrala si de Est este un un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilitatile de finantare sunt de pana la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

Sumar al hub:raum Warp Cracovia 2013 

In timpul hub:raum Warp - turbo accelerator din decembrie 2013, 15 echipe si 52 de participanti din Romania, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Cehia, Grecia, Muntenegru, Austria si Ucraina au luat parte la workshop-uri timp de opt zile. Romania a fost reprezentata de trei echipe selectate pe baza solutiilor propuse: CallerQ (o aplicatie mobila si servicii de analiza web pentru profesionistii de vanzari), Omnipaste (expune functiile dispozitivelor in omniAPI si permite altor dispozitive sa le utilizeze) si Smartnode (o solutie wifi de automatizare a casei pentru eficientizarea energetica si scaderea costurilor). 

Trei start-up-uri incluzand Ominpaste din Romania, Tourvia.me din Muntenegru si Pocket Collar din Polonia au fost invitate imediat in programul de tip incubator. Omnipaste este o echipa din Sibiu cu peste 15 ani experienta in dezvoltare si marketing online, ce au prezentat o tehnologie menita sa "democratizeze” toate dispozitivele detinute de un utilizator - spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica functie de copy-paste in mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora. Mai multe detalii gasiti pe website-ul demo www.omnipasteapp.com.

Proiectele au fost selectate de mentorii hub:raum din Europa Centrala si de Est si expertii Deutsche Telekom. Sumarul video al primei editii a hub:raum Warp este disponibil aici: http://bit.ly/warpsummary. 

Despre hub:raum pentru Europa Centrala si de Est

hub:raum este un program de tip incubator pentru inovatii infiintat de Deutsche Telekom Group in aprilie 2013. Aceasta se concentreaza pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrala si de Est, punand laolalta viziunea si expertiza echipelor, cu puterea financiara a uneia dintre cele mai mari companii de telecomunicatii integrate din lume. Aceasta se realizeaza prin oferirea unui pachet complet de seed-funding, spatiu de lucru si mentorat asigurat de experti internationali.

http://www.banknews.ro/stire/70966_incep_inscrierile_pentru_a_doua_editie_a_academiei_internationale_de_antreprenoriat_pentru_start-up-uri_.html