BankNews.ro - The Business Republic

Eurolines: 50% dintre romani isi cumpara vacantele de vara prin early booking, la 420-450 euro
Turism | Data Publicarii: 28-02-2014

Circa 50% dintre romani isi cumpara, in 2014, vacantele de vara prin early booking (rezervari timpurii), la un pret mediu de 420 - 450 de euro de persoana, a declarat joi Cosmin Marinof, director national de vanzari TUI TravelCenter, membra a Grupul Eurolines Romania.

,,In piata se inregistreaza cresteri masive de vanzari pentru destinatiile exotice. Astfel, conform datelor din piata, 65.000 de romani vor calatori pana la finele lui 2014. In acest ritm, cred ca in urmatorii doi, trei ani vom avea chartere saptamanale pentru Dubai. De asemenea, valoarea unui pachet de vacanta cumparat a crescut cu 7%', a spus Cosmin Marinof.

Grupul Eurolines Romania a inchis anul 2013 cu o cifra de afaceri de 330 milioane de lei, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de pana la circa 400 de milioane de lei. In 2014, reprezentantii grupului estimeaza ca valoarea pachetelor turistice vandute de retelele TUI TravelCenter si Eurolines va fi cu 38% mai mare. Și celelalte companii membre ale Grupului Eurolines vor inregistra majorari importante ale cifrei de afaceri in 2014. Nova Travel, tour operatorul Grupului, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 30% in 2014 comparativ cu 2013, pana la nivelul de aproximativ 35 milioane lei.

Danubius Travel, tour operatorul Grupului Eurolines specializat pe incoming si business travel, va avea o crestere de aproximativ 35% a cifrei de afaceri in anul 2014, comparativ cu anul 2013, ajungand la circa 37 milioane de lei. Numarul de turisti straini care vor veni in Romania prin Danubius Travel va creste cu 55% in 2014, ajungand la 100.000 de persoane.

,,Romanii vor produse sigure, de calitate si de aceea se orienteaza tot mai mult catre produsele companiilor de turism germane care pot fi cumparate prin grupul nostru. De altfel, pentru vacantele de vara, circa 50% dintre clientii nostri vor cumpara pachete oferite de companiile germane. In anul 2013, circa 210.000 de turisti au calatorit prin Eurolines Romania, iar numarul acestora va creste semnificativ. La nivel de grup, cele mai cerute destinatii pentru vara vor fi Grecia, Turcia, Spania, cu accent pe Tenerife si Palma de de Malloca, dar si litoralul Marii Negre. Litoralul romanesc va fi mai bine vandut comparativ cu cel bulgaresc pentru care preconizam o stagnare sau chiar o diminuare a cererii', a precizat Cosmin Marinof.

Nova Travel va extinde in acest an numarul curselor charter marca TUI, introducand noi destinatii in portofoliul sau, respectiv catre Spania (insulele Mallorca si Tenerife) si Grecia (Santorini, Zakynthos si Mykonos). In varf de sezon, Nova Travel va opera pana la 16 curse charter pe saptamana catre destinatii din Turcia, Grecia si Spania.

,,Grupul Eurolines Romania va continua investitiile atat in innoirea flotei de autocare si in cresterea celei de rent-a-car, in dezvoltarea retelei sale de agentii de turism si introducerea unui nou concept de agentie, in tehnologie si in online, precum si in crearea unui training center intern. Investitiile totale programate pentru 2014 de Grupul Eurolines se ridica la aproximativ 14 milioane lei. Nu vreau sa crestem prea mult in acest an, vreau, insa, sa consolidam', a precizat Dragos Anastasiu, presedintele Grupului Eurolines Romania.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/70984_eurolines_50p_dintre_romani_isi_cumpara_vacantele_de_vara_prin_early_booking,_la_420-450_euro.html