BankNews.ro - The Business Republic

Seful Piraeus, dupa rezultatul testelor de stres de la BCE: Nu va fi necesara majorarea capitalului
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-04-2014

Piraeus Bank nu va avea nevoie de capital suplimentar dupa publicarea rezultatelor testelor de stres ce vor fi derulate anul acesta de oficialii Bancii Centrale Europene (BCE), a afirmat Michalis Sallas, presedintele celei de-a doua mari banci elene, dupa active, intr-un interviu acordat Bloomberg, transmite site-ul ekathimerini.com.

Investitorii internationali au inceput sa plaseze bani in bancile elene deoarece anticipeaza ca imbunatatirea situatiei economice va majora profiturile din sectorul bancar, a adaugat Michalis Sallas.

In conditiile in care deficitul bugetar s-a atenuat, iar economia se stabilizeaza, bancile se vor redresa probabil mult mai accentuat decat s-a estimat anterior, a apreciat seful Piraeus.

Acesta a adaugat: 'Asteptata reducere a ratei creditelor neperformante (NPL) si majorarea depozitelor in Grecia inseamna ca profiturile vor creste semnificativ'.

Luna trecuta, Piraeus Bank si-a majorat capitalul cu 1,75 miliarde de euro, vanzand noi actiuni investitorilor privati, cel mai recent indiciu ca institutiile elene de creditare isi revin de pe urma crizei datoriilor.

De asemenea, in 18 martie, banca a vandut bonduri pe trei ani in valoare de 500 milioane de euro, fiind prima emisiune de obligatiuni a unui creditor elen din 2009, conform datelor Bloomberg. Potrivit rezultatelor testelor de stres anuntate de reprezentantii Bancii Centrale a Greciei (BoG), deficitul de capital al Piraeus se ridica la 425 milioane de euro.

'Cei care investesc in Grecia nu cauta doar castiguri pe termen scurt. Sunt investitori institutionali, cum ar fi fondurile de pensii si fonduri importante de investitii', a explicat seful Piraeus.

Continuarea, pe Economica.

http://www.banknews.ro/stire/71443_seful_piraeus,_dupa_rezultatul_testelor_de_stres_de_la_bce_nu_va_fi_necesara_majorarea_capitalului.html