BankNews.ro - The Business Republic

ANALIZĂ: Dividendele record şi rezervele la maximul ultimilor zece ani nu readuc şi investiţiile în Europa
Finante-Banci | Data Publicarii: 11-04-2014

Companiile din Europa de Vest vor plăti în acest an acÅ£ionarilor dividende record, în timp ce rezervele au ajuns la 2.000 miliarde euro, maximul ultimului deceniu, însă investiÅ£iile ÅŸi angajările se lasă aÅŸteptate pefondul neîncrederii în revenirea economiei, potrivit unei analize Bloomberg.

Cu toate acestea, investiÅ£iile ÅŸi angajările se lasă aÅŸteptate, pe fondulîncrederii scăzute din mediul de afaceri în revenirea economiei.

Åžefii companiilor din zona euro aÅŸteaptă să constate rezultatele politicii monetare laxe a Băncii Centrale Europene înainte de a lua vreo decizie privind investiÅ£iile, potrivit lui Stewart Richardson de la RMG Wealth Management.

"Sunt bani, dar companiile nu vor să investească în programe mari de cheltuieli de capital. Nu sunt siguri de unde va veni creÅŸterea ÅŸi se pune accentul în măsură covârÅŸitoare pe consolidarea siuaÅ£iei financiare ÅŸi a preÅ£ului acÅ£iunilor", comentează analistul.

Companiile care fac parte din indicele Stoxx Europe 600 al celor mai importante acÅ£iuni listate pe cele 18 burse vest-europene vor distribui în acest an un dividend mediu de 11,54 euro pe acÅ£iune, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, în condiÅ£iile în care datele sunt centralizate începând din 2002, potrivit estimărilor analiÅŸtilor contactaÅ£i de Bloomberg.

Continuarea, pe Mediafax.

http://www.banknews.ro/stire/71523_analizÄu_dividendele_record_ÅŸi_rezervele_la_maximul_ultimilor_zece_ani_nu_readuc_ÅŸi_investiÅ£iile_în_europa.html