BankNews.ro - The Business Republic

Şeful BCR: Suntem pregătiţi pentru „renaşterea creditării“
Finante-Banci | Data Publicarii: 16-04-2014

Portofoliul de credite de retail al BCR a înregistrat în trimestrul I prima creÅŸtere după trei ani, fiind sesizabilă o creÅŸtere a încrederii clienÅ£ilor începând din ultima parte a anului trecut, afirmă Tomas Spurny, preÅŸedintele executiv al celei mai mari bănci de pe piaţă.

„Avem o evoluÅ£ie exce¬lentă la retail în T1. Stocul de credite a crescut cu puÅ£in ce-i drept, dar este prima creÅŸtere după trei ani. Sper să transformăm această evoluÅ£ie într-o creÅŸtere de două cifre cât de curând. Este clar că politica monetară a BNR dă rezultate: pe de-o parte mecanismul de transmitere a semnalului de dobândă funcÅ£ionează deplin, iar pe de alta vedem cum dobânzile mai mici încurajează popu¬laÅ£ia să se gândească la înlocuirea unor bu¬nuri de folosinţă îndelungată din gos¬podărie, de la maÅŸini de spălat ÅŸi frigi¬dere până la autoturisme. încrederea creÅŸte ÅŸi putem simÅ£i o stare de spirit pozitivă.“

Spurny susÅ£ine că BCR este „mai mult decât pregătită“ pentru a capta această cerere, atât în termeni de capital, cât ÅŸi de lichiditate.

SURSA: ZF.

http://www.banknews.ro/stire/71597_Åžeful_bcr_suntem_pregătiÅ£i_pentru_e€žrenaÅŸterea_credităriie€œ_.html