BankNews.ro - The Business Republic

Moody’s şi Fitch: Companiile din Rusia pot achita datorii de 115 miliarde de dolari scadente în 12 luni
Finante-Banci | Data Publicarii: 23-04-2014

Companiile din Rusia au datorii de 115 miliarde de dolari scadente în următoarele 12 luni, dar vor avea bani să le achite chiar dacă pieÅ£ele de obligaÅ£iuni sunt blocate din cauza crizei din Ucraina, potrivit agenÅ£iilor de evaluare financiară Moody’s ÅŸi Fitch.

în următoarele 18 luni, companiile ruseÅŸti vor avea la dispoziÅ£ie lichidităţi ÅŸi profituri de circa 100 de miliarde de dolari, conform unei analize efectuate de Moody’s pentru 47 de companii, transmite Bloomberg.

Totodată, aproape toate cele 55 de companii evaluate de Fitch Ratings sunt bine poziţionate pentru a rezista pe o piaţă de obligaţiuni blocată pe tot parcursul acestui an.

Băncile din Rusia au la dispoziÅ£ie peste 20 de miliarde de dolari pentru împrumuturi, în condiÅ£iile în care tensiunile din Ucraina au determinat clienÅ£ii să îÅŸi transforme economiile din ruble în valută, potrivit ZAO Raiffeisenbank.

"Lichidităţile companiilor ruseÅŸti, liniile de credit de la bănci ÅŸi fluxurile de capital sunt suficiente pentru ca acestea să îÅŸi respecte obligaÅ£iile financiare", a declarat Denis Perevezentsev, analist la Moody’s.

Din luna februarie, companiile ruseÅŸti nu au efectuat nicio vânzare de obligaÅ£iuni, după ce preÅŸedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea, iar tensiunile din estul Ucrainei s-au amplificat.

Ministerul ucrainean de Interne a anunÅ£at că trei persoane ÅŸi-au pierdut viaÅ£a duminică în ciocnirile din Sloviansk, din estul Ucrainei, dintre naÅ£ionaliÅŸtii proruÅŸi ÅŸi forÅ£ele ucrainene de ordine, cele două părÅ£i acuzându-se una pe alta.

ViolenÅ£ele au amplificat scepticismul că Ucraina, Statele Unite ÅŸi Uniunea Europeană se vor putea folosi de acordul de la Geneva din 17 aprilie pentru a-l determina pe Putin să reducă tensiunile din regiune, în care acesta susÅ£ine că nu are niciun amestec.

Continuarea, pe Mediafax.

http://www.banknews.ro/stire/71650_moodye€™s_ÅŸi_fitch_companiile_din_rusia_pot_achita_datorii_de_115_miliarde_de_dolari_scadente_în_12_luni.html