BankNews.ro - The Business Republic

Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la negativă la STABILĂ. Riscurile privind creşterea economică şi finanţarea au scăzut
Finante-Banci | Data Publicarii: 28-04-2014

Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului Baa3 al României de la negativă la stabilă, anticipând că evoluÅ£ia bună din 2013 a indicatorilor macroeconomici va continua, în timp ce riscurile privind creÅŸterea economică ÅŸi finanÅ£area au scăzut datorită redresării zonei euro.

AgenÅ£ia de evaluare financiară a menÅ£inut ratingul României pentru datoriile pe termen lung la nivelul Baa3, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la P-3, considerând că avansul PIB va fi susÅ£inută de creÅŸterea exporturilor ÅŸi absorbÅ£ia fondurilor europene, chiar dacă consumul intern ÅŸi creditarea ar putea rămâne sub nivelul anterior crizei în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat al Moody’s.

Ratingul Baa3 se află la cel mai redus nivel din categoria investment grade.

Moody’s notează faptul că deficitul bugetar ÅŸi nivelul moderat al datoriei publice atenuează o parte din riscurile reprezentate de dependenÅ£a guvernului de finanÅ£area externă.

Continuarea, pe Mediafax.

http://www.banknews.ro/stire/71679_moodye€™s_a_îmbunătăţit_perspectiva_ratingului_româniei_de_la_negativă_la_stabilÄu_riscurile_privind_creÅŸterea_economică_ÅŸi_finanÅ£area_au_scăzut.html