BankNews.ro - The Business Republic

BCR a cumpărat proiectul imobiliar de lux Silver Mountain din Poiana Braşov, cu 50 mil. euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 26-05-2014

BCR a cumpărat cu aproape 50 de milioane de euro complexul imobiliar de lux Silver Mountain din Braşov, în faliment, dezvoltat de firma INR Management Real Estate, care a fost deţinută de omul de afaceri Dan Fischer, decedat în 2012, a anunţat luni lichidatorul Euro Insol.

"în cadrul licitaţiei publice organizate pe data de 23 mai de către Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate, creditorul Banca Comercială Română a adjudecat, cu suma de 49,7 milioane de euro proiectul imobiliar Silver Mountain, situat in Poiana Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, două spaţii comerciale, o clădire multifuncţională (restaurant, club, spa şi fitness), drumuri de acces, spaţii verzi şi teren excedentar în suprafaţă de 206.500 metri pătraţi", se anunţă într-un comunicat al Euro Insol.

La prima încercare de vânzare a proiectului, care a avut loc pe 9 mai, preţul de pornire al licitaţiei era de 53,4 milioane de euro, dar Euro Insol, lichidatorul firmei, a anunţat o nouă licitaţie pe 16 mai, la un preţ diminuat cu 15%.

INR Management Real Estate a intrat în faliment la începutul acestui an. Cu o expunere de 380 de milioane de lei (85 milioane de euro), BCR are o cotă de peste 99% din creanţele firmei.

La începutul anului, Remus Borza, proprietarul Euro Insol, spunea că preţul de vânzare al proiectului nu va putea coborî sub evaluare.

Continuarea, in ZF.

http://www.banknews.ro/stire/71946_bcr_a_cumpărat_proiectul_imobiliar_de_lux_silver_mountain_din_poiana_braşov,_cu_50_mil_euro.html