BankNews.ro - The Business Republic

Finanţele resping pentru prima dată în şase luni toate ofertele la o licitaţie de obligaţiuni
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-08-2014

Ministerul Finanţelor a respins luni, pentru prima dată începând din luna februarie, toatre ofertele primite de la bănci în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 600 de milioane de lei, întrucât randamentele cerute de cumpărători au fost prea ridicate.

"Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat", se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR), administratorul pieţei primare a titlurilor de stat.

Ministerul a primit oferte totalizând 779,8 milioane de lei pentru obligaţiuni, emise pe cinci ani, cu scadenţă în iunie 2019.

Emisiunea de obligaţiuni a fost lansată în februarie, iar cel mai recent statul s-a împrumutat prin vânzarea acestor titluri la mijlocul lunii iulie, la un randament mediu de 3,3% pe an.

Până în prezent, Ministerul Finanţelor a împrumutat prin această emisiune 3,32 miliarde de lei.

Finanţele aveau programată pentru marţi o nouă redeschidere a emisiunii, printr-o licitaţie suplimentară în cadrul căreia ministerul intenţiona să accepte numai oferte necompetitive, la randamentul rezultat în urma licitaţiei de luni. Suma vizată prin licitaţia suplimentară era de 90 de milioane de lei.

SURSA: ZF.

http://www.banknews.ro/stire/72437_finanţele_resping_pentru_prima_dată_în_şase_luni_toate_ofertele_la_o_licitaţie_de_obligaţiuni.html