BankNews.ro - The Business Republic

Daimler anunta un profit peste asteptari pentru trimestrul al doilea, gratie noilor modele Mercedes
Auto | Data Publicarii: 25-07-2015

Grupul auto german Daimler a raportat, joi, o creştere cu 54% a profitului operaţional în trimestrul al doilea, în condiţiile în care vânzările de automobile Mercedes- Benz pe piaţa din China au fost mai mari decât cele ale rivalilor, transmite Bloomberg.

În perioada aprilie-iunie 2015, profitul operaţional al Daimler a crescut până la 3,78 miliarde de euro, comparativ cu 2,46 miliarde de euro în intervalul similar al anului trecut, peste estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg care mizau pe un rezultat de 3,31 miliarde de euro. De asemenea, vânzările grupului au crescut cu 19%, până la 37,5 miliarde de euro.

Numărul vehiculelor vândute în al doilea trimestru a crescut cu 14%, până la 714.800 unităţi. Divizia de autoturisme Mercedes-Benz Cars a înregistrat cel mai bun trimestru din istoria sa, graţie unei creşteri de 20%, până la 500.700 vehicule.

'Ne-am atins marja propusă pentru prima jumătate a anului. În toate celelalte divizii, suntem pe cale să ne atingem marjele ţintă. Vom continua sistematic pe acest drum', a declarat directorul Daimler, Dieter Zetsche.
În timp ce rivalii BMW şi Audi şi-au revizuit în jos estimările privind vânzările de pe piaţa din China, Mercedes-Benz se aşteaptă la un al doilea semestru bun în China.

Obiectivul strategic al celor de la Mercedes este să treacă în faţa celor doi rivali germani, astfel ca, până la finele acestui deceniu, să redevină cel mai mai mare constructor mondial de automobile de lux.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72544_daimler_anunta_un_profit_peste_asteptari_pentru_trimestrul_al_doilea,_gratie_noilor_modele_mercedes.html