BankNews.ro - The Business Republic

Vanzarile Dacia in Marea Britanie au crescut in septembrie cu aproape 25%
Auto | Data Publicarii: 07-10-2015

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in septembrie a 43-a luna de crestere consecutiva - o perioada record de expansiune - datorita redresarii economiei si a creditelor ieftine, a anuntat marti Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Luna trecuta, livrarile au urcat cu 8,6%, la 462.517 unitati, cea mai buna performanta inregistrata vreodata in septembrie. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf, Volkswagen Polo si Nissan Qashqai.

In septembrie, Dacia a vandut 4.455 vehicule pe piata britanica, in crestere cu 24,45% fata de perioada similara din 2014, cand a inmatriculat 3.523 unitati.
In primele noua luni ale anului, livrarile pe piata britanica au urcat cu 7,1%, la nivelul record de 2.096.886 unitati. Este pentru prima data din 2014 cand au fost vandute peste doua milioane de vehicule pana la sfarsitul lunii septembrie.

Modelele cel mai bine vandute au fost Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai si Volkswagen Polo.

In perioada ianuarie - septembrie 2015, Dacia a vandut pe piata britanica 20.386 vehicule, in crestere cu 9,7% fata de primele noua luni din 2014, cand a inmatriculat 18.583 unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.
Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit, in opt ani, un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Referindu-se la scandalul Volkswagen (VW), Directorul general al SMMT, Mike Hawes a afirmat: 'Este prea devreme sa tragem concluzii dar cererea pentru diesel ramane solida, una din doua masini inmatriculate are motoare diesel'. Vanzarile VW in Marea Britanie au crescut in septembrie cu aproape 4% in septembrie si cu peste 8% in primele noua luni din acest an.

Grupul Volkswagen a anuntat recent ca in Marea Britanie exista aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.
Un purtator de cuvant al companiei a precizat ca masinile afectate apartin marcilor Volkswagen, Seat, Audi si Skoda iar clientii vor fi contactati in curand pentru repararea vehiculelor.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72655_vanzarile_dacia_in_marea_britanie_au_crescut_in_septembrie_cu_aproape_25p.html