BankNews.ro - The Business Republic

Inspectia Muncii a dat amenzi de 1,51 milioane lei si a depistat 124 de persoane fara forme legale
Actualitate | Data Publicarii: 09-10-2015


Inspectia Muncii a aplicat, in perioada 28 septembrie - 2 octombrie, amenzi in valoare de peste 1,51 milioane lei si a depistat 124 de persoane care lucrau fara forme legale, potrivit unui comunicat de presa al institutiei, remis, joi, AGERPRES.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1,242 milioane lei, din care 800.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut cinci propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 358 de angajatori.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca, s-au aplicat amenzi in valoare de 268.500 de lei.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 48 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 21 dintre acestea au fost inregistrate in Bucuresti.

'Vrem locuri de munca sigure si sanatoase pentru angajati, dupa modelul initiat de Uniunea Europeana, prin a tine sub control stresul si riscurile psihosociale care apar in randul lucratorilor. Rezultatele noastre nu sunt cuantificate doar la nivel de amenzi si masuri dispuse, ci si prin aderare la preocuparile europene recente in domeniu. Stresul sub control a fost nu doar slogan de campanie, ci si obiectiv urmarit de inspectorii de munca', a declarat inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

Inspectoratele teritoriale de munca din Cluj, Iasi, Ilfov, Sibiu si Timis fac parte dintr-un proiect pilot care va reuni toate rezultatele din campaniile derulate la nivel european. Stresul la locul de munca genereaza afectiuni psihice in Europa cu costuri anuale estimate la 240 de miliarde de euro, spun reprezentantii institutiei.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72679_inspectia_muncii_a_dat_amenzi_de_1,51_milioane_lei_si_a_depistat_124_de_persoane_fara_forme_legale.html