BankNews.ro - The Business Republic

Actiunile Fiat Chrysler in crestere dupa dezvaluirea intervalului de pret pentru IPO-ul de la Ferrar
Bursa | Data Publicarii: 14-10-2015


Acţiunile grupului auto Fiat Chrysler Automobiles au deschis şedinţa de luni în creştere cu peste un procent, după ce compania a dezvăluit intervalul de preţ la care se va derula oferta publică iniţială de la Ferrari, transmite Reuters.

într-un comunicat de presă, Fiat Chrysler a informat că vrea să ofere 17,2 milioane de acţiuni, sau 9% din acţiunile Ferrari, la un preţ cuprins între 48 şi 52 de dolari fiecare, un interval de preţ care evaluează celebrul producător de automobile sportive la 9,82 miliarde de dolari. Acţiunile vor fi tranzacţionate la NYSE sub simbolul RACE.

Prin listarea Ferrari la Bursa de la New York, FCA va putea finanţa un program de investiţii în valoare de 48 de miliarde de euro, care se bazează pe extinderea mărcilor Jeep, Alfa Romeo şi Maserati la nivel global. în prezent, FCA deţine 90% dintre acţiunile Ferrari, restul de 10% aparţinând lui Piero Ferrari, vicepreşedinte şi fiul fondatorului Enzo Ferrari, care a decedat în 1988.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72724_actiunile_fiat_chrysler_in_crestere_dupa_dezvaluirea_intervalului_de_pret_pentru_ipo-ul_de_la_ferrar.html