BankNews.ro - The Business Republic

Investitorii imobiliari, tot mai interesati de piata rezidentiala romanesca; 2.000 de locuinte noi lansate la tIMOn
Imobiliare | Data Publicarii: 14-10-2015


Interesul investitorilor imobiliari pentru piata rezidentiala din Romania este in continua crestere in ultimele 18 luni, la editia din aceasta toamna a Targului Imobiliar National - tIMOn fiind cu 30% mai multi expozanti comparativ cu 2014.
Dezvoltatorii vor lansa, la tIMOn, proiecte noi, totalizand aproape 2.000 de locuinte, conform unui comunicat al organizatorilor, remis luni, AGERPRES.

Targul imobiliar se va desfasura in Piata Constitutiei din Bucuresti, in perioada 21-25 octombrie 2015.

'Observam un optimism al dezvoltatorilor in ceea ce priveste piata romaneasca. Dupa o perioada de analiza si ajustare a planurilor de investitii la conditiile noi din piata, acestia propun proiecte mult mai adaptate cererii locale din punct de vedere al amplasamentului, suprafetelor si al preturilor. Cresterea puterii de cumparare, revenirea usoara a creditarii, dar si masurile de incurajare a achizitiilor de locuinte, precum programul Prima Casa si TVA de 5% pentru locuinte cu suprafete de pana la 450.000 de lei din 2016, sunt factori incurajatori pentru noi investitii rezidentiale', a preciza Vlad Vlasceanu, directorul Targului Imobiliar National - tIMOn.

Investitori din China sau Republica Moldova, dar si dezvoltatori din Israel sau din Romania, au inceput deja sa investeasca in proiecte de locuinte sau au reluat planurile de investitii amanate din cauza conditiilor dificile de pe piata imobiliara romaneasca in perioada crizei.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72725_investitorii_imobiliari,_tot_mai_interesati_de_piata_rezidentiala_romanesca_2000_de_locuinte_noi_lansate_la_timon.html