BankNews.ro - The Business Republic

Carlos Ghosn ar putea fi numit presedinte al Mitsubishi
Economie | Data Publicarii: 19-10-2016

Actiunile Mitsubishi Motors au inregistrat la Bursa din Tokyo cel mai semnificativ avans din ultimii cinci ani, in urma informatiilor ca seful aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, va fi numit presedinte al companiei nipone, transmit DPA, Reuters si Bloomberg.

Recent, Nissan a achiziționat o participație de 34% în Mitsubishi Motors Corp, cu aproximativ 2,2 miliarde de dolari, în încercarea de a concura mai bine cu Toyota și Volkswagen AG. Tranzacția ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului.

Miercuri, acțiunile Mitsubishi au urcat cu 10,7%, cel mai semnificativ avans din 12 mai. Publicația niponă Nikkei a anunțat că Ghosn va fi numit în decembrie președinte, după reuniunea Consiliului de Administrație.

Actualul președinte Osamu Masuko a anunțat că va renunța la funcție, în timp ce Nissan patru reprezentanți în board-ul Mitsubishi.

Purtătorii de cuvânt ai celor doi producători auto niponi au refuzat să comenteze informațiile.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, iar Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76192_carlos_ghosn_ar_putea_fi_numit_presedinte_al_mitsubishi.html