BankNews.ro - The Business Republic

Tranzactii de peste 436 milioane lei la Bursa de Valori Bucuresti
Bursa | Data Publicarii: 10-01-2017

18 decembrie 2016. Tranzactiile realizate saptamana aceasta la Bursa de Valori Bucuresti au depasit asteptarile specialistilor, valoarea acestora fiind cu 289% mai mare fata de saptamana precedenta. Volumul total de tranzactionare a fost de 436,38 milioane lei, valoarea tranzactiilor cu actiuni a cumulat 427,38 milioane lei, tranzactiile cu produse structurate au ajuns la 8,51 milioane lei, cele cu obligatiuni la 380.000 lei iar cele cu unitati de fond la 0,1 milioane lei.
Cele mai mari cresteri s-au inregistrat pe titlurile "Rompetrol Well Services" (PTR), "Rompetrol Rafinare" (RRC) si "OMV Petrom" (SNP), de 34,78%, 25,10% si, respectiv, de 10,62% iar cea mai mare scadere s-a inregistrat la "Uztel" (UZT), de 13,33%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile "Transilvania Constructii" (COTR) si "Conted" (CNTE), de 5,29% si, respectiv, de 3,06%.
Brokerii de la Intercapital au declarat urmatoarele: "In aceasta saptamana s-a incheiat oferta Medlife. Investitorii au avut timp pana joi, 15 decembrie, sa subscrie in cadrul ofertei, iar vineri a fost publicat pretul final. Oferta a fost de peste 3 ori pe transa de retail. Pretul la care actiunile vor fi vandute este de 26 de lei/actiune pentru investitorii institutionali, 24,7 lei/actiune pentru investitorii de retail care au subscris in primele 4 zile si au beneficiat de discount-ul de 5% si 26 de lei/actiune pentru investitorii de retail care au subscris incepand cu a 5-a zi a perioadei de oferta. Alocarea actiunilor se va realiza pe baza unui indice de alocare de 0,2559, pentru transa de retail pro-rata, respectiv un indice de 1, pentu investitorii de pe transa garantata".
Bursa de la Londra a deschis sedinta de vineri in scadere cu 0,01%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 6.998,43 puncte, in scadere cu 0,58 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente, transmite EFE. 
Bursa de la Frankfurt a deschis sedinta de vineri in crestere cu 0,12%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 11.379,78 puncte, in crestere cu 13,38 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente, transmite EFE.
Bursa de la Paris a deschis sedinta de vineri in scadere cu 0,01%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal CAC 40 ajungand la valoarea de 4.818,69 puncte, in scadere cu 0,54 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente, transmite EFE.
Bursa de Valori Bucuresti care opereaza principala piata bursiera din Romania a aprobat miercuri "de principiu” fuziunea cu Sibex, bursa din Sibiu, intr-o sedinta extraordinara a Adunarii Generale a Actionarilor.
"Cu majoritatea voturilor actionarilor prezenti si reprezentati in adunare, aproba de principiu fuziunea cu Sibex - Sibiu Stock Exchange SA si imputernicirea Consiliului Bursei pentru a lua toate masurile si a efectua toate operatiunile de ordin administrativ, economic, financiar sau juridic, considerate necesare sau adecvate de Consiliul Bursei pentru a implementa decizia de aprobare de principiu si continuarea demersurilor cu privire la proiectul fuziunii prin absorbtie a Sibex - Sibiu Stock Exchange SA”, arata un comunicat al BVB.

http://www.banknews.ro/stire/77163_tranzactii_de_peste_436_milioane_lei_la_bursa_de_valori_bucuresti.html