BankNews.ro - The Business Republic

Skoda a raportat vanzari record in 2016, datorita majorarii cererii in Europa si China
Economie | Data Publicarii: 10-01-2017

Producatorul auto ceh Skoda nu a fost afectat de scandalul emisiilor de la firma-mama Volkswagen si a raportat cresterea vanzarilor cu 6,8% anul trecut, la nivelul-record de 1,13 milioane de vehicule, datorita majorarii cererii in Europa si China, transmite Reuters.

Compania cehă se așteaptă la rezultate bune și în prima parte din 2017, urmând să lanseze un nou SUV și să modernizeze celebrul model Octavia.

"Lansarea modelului restilizat Skoda Octavia și a SUV-ului Skoda Kodiaq ar urma să sprijine rezultatele brandului în primul semestru din acest an", a afirmat directorul general Bernhard Maier.

Anul trecut, Skoda a vândut peste un milion de vehicule, pentru a doua oară în istoria companiei. În 2015, livrările globale au urcat cu 1,8%, la 1,056 milioane de vehicule, datorită cererii ridicate de pe majoritatea piețelor europene, care a compensat declinul din Rusia. În primele două luni din acest an, vânzările globale au urcat cu 4,5%, la 170.300 unități.

2016 a fost al treilea an consecutiv în care vânzările Skoda au depășit pragul de un milion de unități, datorită lansărilor de noi produse. Skoda este principalul exportator ceh.

Skoda Auto are trei uzine de asamblare în Cehia. Compania produce autoturisme în China, Rusia, Slovacia și India, în principal prin intermediul unor parteneriate la nivel de grup. Skoda produce șapte modele de autoturisme în 40 de versiuni.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/77173_skoda_a_raportat_vanzari_record_in_2016,_datorita_majorarii_cererii_in_europa_si_china.html