BankNews.ro - The Business Republic

Unitatea 1 de la Cernavoda va fi desincronizata in mod controlat de la Sistemul Energetic National, marti seara
Economie | Data Publicarii: 10-01-2017

Nuclearelectrica SA a decis desincronizarea de la Sistemul Energetic National a Unitatii 1 a CNE Cernavoda, incepand de marti seara de la ora 22:00.

"Desincronizarea controlată și planificată a Unității 1 CNE Cernavodă se realizează pentru efectuarea unor lucrări de desensibilizare a sistemului de excitație al generatorului Unității 1 pentru a evita eventuale declanșări automate ale sistemului pe fondul unor perturbații meteo, așa cum s-a întâmplat în datele de 8.11.2016, respectiv 06.01.2017. Concret, lucrarea constă în implementarea unei modificări a sistemului de excitație al generatorului Unității 1, prin înlocuirea unei cartele electronice cu o cartelă de tip nou, reproiectată, care filtrează mai eficient perturbațiile induse de condițiile meteo severe", precizează compania.

Lucrările vor dura aproximativa de opt ore, iar Unitatea 1 va fi resincronizată la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 11 ianuarie.

Reprezentanții Nuclearelectrica precizează că, anterior adoptării deciziei opririi planificate, s-au asigurat că nu va exista un impact negativ al acestei opriri asupra funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național în noaptea de 10-11 ianuarie 2017, necesarul de consum fiind asigurat.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, noi avertizări meteo Cod galben și Cod portocaliu de ninsori și viscol, valabile în 15 județe și în municipiul București, începând de marți seară până miercuri seară.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/77178_unitatea_1_de_la_cernavoda_va_fi_desincronizata_in_mod_controlat_de_la_sistemul_energetic_national,_marti_seara.html