BankNews.ro - The Business Republic

Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la SNAM; procedura de selectie a directorului general, suspendata
Economie | Data Publicarii: 11-01-2017

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a trimis Corpul de Control la Societatea Nationala a Apelor Minerale SA si a cerut constituirea unei comisii de analiza pentru verificarea sesizarilor primite la minister, in luna decembrie 2016, referitoare la activitatea administratorilor acestei societati.

"Am considerat important să verific care este adevărul la societatea Ape Minerale, pentru că ne dorim un management profesionist și transparent, bazat pe integritate și performanță, la fel ca și la celelalte companii din portofoliu", a declarat ministrul Petrescu, potrivit unui comunicat al ME transmis miercuri AGERPRES.

Totodată, în data de 9 ianuarie 2017, trei dintre membrii Consiliului de Administrație și-au prezentat demisiile, fapt care conduce, potrivit legii, la imposibilitatea luării oricărei decizii de către membri rămași în funcție, precizează ministerul.

"În această situație, procedura de selecție a directorului general, potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, care se află în derulare, a fost suspendată până la clarificarea aspectelor semnalate", se arată în comunicat.

SNAM exploatează, pe baza licențelor de concesiune, 32 de perimetre pentru extracția apei minerale naturale și a extracției dioxidului de carbon natural utilizat în balneație și lichefiere. De asemenea, societatea deține 10 licențe de concesiune pentru explorare.

Conform estimărilor din strategia SNAM din 2016, societatea are prevăzute pentru următorii patru ani investiții de 4,95 milioane de lei, cea mai mare sumă fiind preconizată pentru 2020, de 1,35 milioane de lei. Pentru 2017, investițiile totale sunt estimate la 1,1 milioane de lei, pentru 2018 la 1,2 milioane de lei și pentru 2019 la 1,3 milioane de lei.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/77196_ministrul_economiei_trimite_corpul_de_control_la_snam_procedura_de_selectie_a_directorului_general,_suspendata.html