BankNews.ro - The Business Republic

Sevil Shhaideh: Pe zona de investitii si pe tot ce inseamna partea de finantare a autoritatilor locale legislatia corespunde
Economie | Data Publicarii: 17-02-2017

Legislatia referitoare la investitiile finantate de autoritatile locale este corespunzatoare si clara, a afirmat vineri, la Pitesti, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

"Eu cred că în acest moment, pe zona de investiții și pe tot ceea ce înseamnă partea de finanțare a autorităților locale, legislația corespunde, este clară, știu ce au de făcut. Dacă există primari care (...) sunt la primul mandat și nu au suficientă experiență sau suficiente informații, ne-am oferit să asigurăm tot suportul necesar în sprijinirea acestora", a declarat Sevil Shhaideh în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia sa, administrațiile județene ar trebui să se implice mai mult în sprijinirea celor locale la realizarea proiectelor.

"Atribuția principală a Consiliului județean, pe care foarte multă lume o uită în ultima vreme, este sprijinirea și coordonarea autorităților locale. Deci eu cred că primarii, autoritățile din județ, se pot adresa cu maximă încredere Consiliului județean, să primească asistența tehnică necesară în vederea întocmirii proiectelor pe care dânșii încearcă să le realizeze", a precizat vicepremierul.

Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a avut vineri, la Pitești, o întâlnire cu reprezentanții autorităților publice locale din județul Argeș.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/77759_sevil_shhaideh_pe_zona_de_investitii_si_pe_tot_ce_inseamna_partea_de_finantare_a_autoritatilor_locale_legislatia_corespunde.html