BankNews.ro - The Business Republic

(P) Cum functioneaza serviciile Akcenta si cum poti profita de cea mai buna metoda de economisire pentru companiile romanesti cu activitate externa?
Finante-Banci | Data Publicarii: 26-04-2017

Specializată în plăţi externe şi tranzacţii de schimb valutar, compania cehă Akcenta CZ, reprezintă astăzi, după 20 de ani de activitate pe pieţe din Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Ungaria, Franţa şi Germania cea mai bună modalitate de economisire pentru companiile mici şi mijlocii cu activitate de import-export.

Akcenta CZ oferă clienţilor săi cursuri personalizate de schimb valutar, comisioane minime sau zero pentru plăţile internaţionale, conturi curente interne în valută străină gratuit, prin care pot realiza încasari şi plăţi către partenerii de afaceri, o platformă de internet sigură, posibilitea de acoperire împotriva riscului fluctuaţiei cursului şi multe alte beneficii.

Procesul de lucru cu Akcenta este foarte simplu şi nu necesită din partea clienţilor, spre exemplu, să îşi schimbe banca locală. Pentru a începe colaborarea cu AKCENTA CZ este necesară semnarea unui contract-cadru. Semnarea contractului nu implica obligaţii administrative lunare sau anuale. 

Toate tranzacţiile (schimb valutar, plăti internationale, etc) se realizează doar prin transfer bancar de fonduri, AKCENTA CZ nu implică operaţiuni de numerar.

Descriem concret, o situaţie obisnuită de lucru pentru un client Akcenta, să o numim „Compania X” din România.  

„Compania X” doreşte să achite o factură în euro către un partener de afaceri din Germania, spre exemplu. Reprezentantul desemnat al „Companiei X”, intră pe platforma OLB/internet banking sau apelează traderii Akcenta, pentru a solicita cursul de schimb valutar actual EUR/RON. Informaţiile sunt oferite instant iar „Compania X” decide dacă schimbă sau nu valuta necesară, care este suma pe care o doreşte şi implicit cui să fie transmisă, respectiv datele de identificare ale partenerului de afaceri şi datele facturii. După încheierea tranzacţiei, „Compania X” primeşte prin email, confirmarea tranzacţiei, unde este menţionată suma totală în RON şi contul bancar AKCENTA CZ unde „Compania X” va efectua plata în RON. Imediat după încasarea sumei respective, tranzacţia este decontată şi partenerului îi este transmisă, suma echivalentă în EUR direct in banca sa din Germania. 
Acest mod de lucru permite o mare rapiditate a efectuării tranzacţiilor, de pe o zi pe alta sau uneori chiar în aceeaşi zi în cazul în care banca locală a clientului este aceeaşi cu banca unde AKCENTA CZ are deschise conturi bancare.

O alternativă modernă şi foarte rapidă pentru încheierea tranzacţiilor de schimb valutar si plăţi internaţionale este utilizarea platformei online OLB. Clientul intră în această platformă, îşi alege paritatea valutară ce îl interesează şi primeşte astfel cursurile actuale cu care el poate efectua conversia. în cazul în care decide să efectueze tranzacţia, clientul introduce suma pe care doreşte să o schimbe şi alege unde doreşte să îşi trimită fondurile băneşti. Mai departe procedura este aceeaşi.

Ȋn caz invers, când „Compania X” doreste să încaseze valute prin Akcenta, procesul este şi mai simplu. Aceasta nu trebuie decat să informeze Akcenta ce sumă urmează să primească, din ce bancă şi ce ţară iar când se efectuează încasarea, Akcenta înscrie suma încasată în contul curent intern al „Companiei X” şi în valuta respectivă (conturile curente interne sunt administrate gratuit de Akcenta). Conform necesităţilor sale, clientul poate apoi să îşi schimbe suma încasată în valută domestică,  într-o altă valută straină sau poate să o transfere în contul bancar propriu.

Ȋn vederea realizării unei simulari de cost pentru tranzacţiile dvs, puteţi utiliza Calculatorul de Economii disponibil în pagina web Akcenta CZ.

29.000 de clienţi se bucură deja de avantajele serviciilor Akcenta.  Află mai mult pe www.akcenta.ro

http://www.banknews.ro/stire/78487_p_cum_functioneaza_serviciile_akcenta_si_cum_poti_profita_de_cea_mai_buna_metoda_de_economisire_pentru_companiile_romanesti_cu_activitate_externa.html