BankNews.ro - The Business Republic

"Greselile Facebook nu au fost intentionate", sustine reteaua de socializare dupa primirea amenzii de la Comisia Europeana
Economie | Data Publicarii: 19-05-2017

Compania americana Facebook a precizat joi ca a actionat "cu buna credinta", iar "greselile sale nu au fost intentionate" si a incercat tot timpul sa furnizeze informatii precise Comisiei Europene, care joi a amendat reteaua de socializare cu 110 milioane de euro, pentru ca a furnizat informatii inselatoare in timpul preluarii serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014, transmite EFE.

"De la începutul interacțiunii noastre cu CE am acționat de bună credință și am încercat tot timpul să furnizăm informații precise", a declarat joi un purtător de cuvânt al Facebook. Acesta a adăugat că "greșelile" făcute în 2014 în cererile trimise Comisiei Europene "nu au fost intenționate", iar CE "a confirmat că ele nu au afectat rezultatul evaluării achiziției".

Apreciind că este "o amendă proporțională și descurajantă", CE a precizat că Facebook a susținut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii, dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcție.

"Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declarațiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014, iar angajații Facebook erau conștienți de o astfel de posibilitate", susține Executivul comunitar.

WhatsApp a fost preluată de Facebook în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidențialitate prin care Facebook a obținut acces la datele utilizatorilor WhatsApp.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78789_greselile_facebook_nu_au_fost_intentionate,_sustine_reteaua_de_socializare_dupa_primirea_amenzii_de_la_comisia_europeana.html