BankNews.ro - The Business Republic

Ministrul Transporturilor, la Agigea: Nu vom mai avea probleme legate de inchiderea podului
Economie | Data Publicarii: 27-05-2017

Prezent vineri, la Agigea, pentru a observa gradul de finalizare a lucrarilor de consolidare a Podului rutier de la Agigea, de pe DN39, dupa redeschiderea circulatiei rutiere fara restrictii, Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a afirmat ca partea cea mai grea a lucrarilor a fost finalizata, punctand ca nu vor mai fi probleme legate de inchiderea podului.

"Partea cea mai grea din lucrare a fost finalizată. Îmi cer scuze participanților la trafic care au fost privați timp de două săptămâni de podul de la Agigea, care a fost închis traficului rutier. Pe de altă parte, vreau să subliniez că termenul pe care și l-a asumat compania a fost respectat și podul a fost redeschis circulației. Nu vom mai avea probleme legate de închiderea podului. Acest proiect a fost demarat în 2011 și, după cum vedeți, a durat șase ani, să ajungem în acest stadiu. Mi se pare inadmisibil și nu se va mai întâmpla așa ceva la minister și companie. Lucrurile trebuie să meargă foarte bine, să există o colaborare între companie, constructor și autoritățile locale, pentru a putea preveni toate blocajele care pot apărea. Constructorii trebuie să înțeleagă că este de datoria lor să își respecte termenul asumat. De altfel, acest mesaj a fost transmis și de primul ministru Grindeanu. Lucurile sunt simple: cine greșește plătește. De asemenea, este important să se respecte și calitatea lucrărilor", a declarat Cuc.

Podul rutier și pietonal ce traversează Canalul Dunăre Marea Neagră la Agigea, pe DN 39, asigură legătura între partea de nord-est și cea de sud-est a județului Constanța, pe cordonul litoral.

Podul, a cărui construcție a durat doi ani, a fost dat în folosință în anul 1983 și are o lungimea de 269,5 m, lățime de 14,8 m, iar circulația se desfășoară pe patru benzi (două benzi pe sens). Podul este susținut de hobane și face parte dintr-un grup de patru poduri cu structuri speciale care asigură traversarea principalelor căi rutiere peste Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78897_ministrul_transporturilor,_la_agigea_nu_vom_mai_avea_probleme_legate_de_inchiderea_podului.html