BankNews.ro - The Business Republic

Renault a vandut un numar record de 1,88 milioane vehicule in primul semestru
Economie | Data Publicarii: 17-07-2017

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anuntat luni ca in primele sase luni ale acestui an vanzarile sale au urcat cu 10,4% in ritm anual, pana la un nivel record de 1,88 milioane de vehicule, gratie unei cresteri puternice in regiunile Africa-Orientul Mijlociu si Asia-Pacific, informeaza AFP si Reuters.

Toate mărcile grupului (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors și Lada) au înregistrat creșteri ale volumelor de vânzări și ale cotelor de piață. Mărcile Renault și Dacia au stabilit noi recorduri de vânzări semestriale, de 1,342 milioane vehicule pentru marca Renault și 332.845 vehicule pentru Dacia.

"Am stabilit un nou record cu peste 1,88 milioane vehicule vândute în primele șase luni. Strategia noastră de expansiune geografică și de înnoire a gamei continuă să dea rezultate", a declarat directorul comercial al grupului Renault, Thierry Koskas.

În Europa, unde realizează cea mai mare parte a vânzărilor sale, grupul Renault a înregistrat în primul semestru o creștere de 5,6% a vânzărilor, până la 1,025 milioane de vehicule, grație unui avans de 9,3% a vânzărilor de automobile marca Dacia până la o cifră record de 245.453 vehicule, după lansarea noului Sandero2.

Vânzările grupului Renault au crescut în toate regiunile, în special în Asia-Pacific, unde au înregistrat un avans de 50,5%, și în Iran, unde s-au dublat.

În aceste condiții, Renault și-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creștere a volumului vânzărilor și a cotelor de piață atât în Europa, cât și pe piața internațională, în condițiile în care, potrivit estimărilor sale, piața auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% și 2,5%, iar piața europeană și cea franceză ar urma să urce cu 2%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/79612_renault_a_vandut_un_numar_record_de_1,88_milioane_vehicule_in_primul_semestru.html